Суд виправдав мобілізовано, який не прибув за дзвінком

За ухиляння від мобілізації українські суди виносять і виправдовувальні вироки. Так сталося на Черкащині, де судом був виправданий чоловік, який не прибув до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за дзвінком. Про це повідомляється у реєстрі судових рішень.

Минулого року чоловік, що має військове звання «рядовий», пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до військової служби.

Працівник територіального центру комплектування та соціальної підтримки зателефонував йому та повідомив, щоб чоловік  прийшов з речами до ТЦК та СП для відправлення у військову частину.

Чоловік, розповів, що збирався прийти, проте йому зателефонували знову і сказали, що їхати вже нікуди не потрібно. Співробітники військкомату кажуть, що після першого дзвінка не могли йому додзвонитися. Перед цим йому вручалася повістка, але на інші дати.

У справі призовника правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 336 Кримінального кодексу України.

Замовляйте добірку «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика. Оновлене видання».

Розглянувши справу, суд зазначив, що під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних розпорядженнях, повістках керівників ТЦК та СП). Однак виклик військовозобов’язаного відбувся в інший спосіб, ніж визначено законом. У зв’язку з цим суд виправдав призовника.

Джерело: Ганна Носова, ТСН