Рада планує вдосконалити забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю

Вчора, 30 травня, уряд ухвалив законопроєкт № 5344-д «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю». Це у своєму Telegram-каналі зазначив народний депутат Ярослав Железняк.

Нагадаємо, що законопроєкт № 5344-д передбачає регулярну звітність про сплачені суми до цільового фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (для витрат на навчання), кількість створених «розумних» місць та кількість працевлаштованих громадян. До того ж роботодавцям пропонуватимуться альтернативні механізми підтримки осіб з інвалідністю (на вибір).

За словами Железняка, ухвалення документа підтримали 246 народних депутатів.

Проєкт законодавчого акта розроблено з метою створення умов для реалізації особами з інвалідністю права на працю.

Документом запропоновано визначення «особи з інвалідністю», яке відповідає стандартам Конвенції ООН «Про права осіб з інвалідністю».

Відповідно особа з інвалідністю — це особа зі стійкими фізичними, психічними, інтелектуальними або сенсорними порушеннями, які при взаємодії з різними бар’єрами можуть заважати їхній повній та ефективній участі в житті суспільства нарівні з іншими.

Окрім того, розширено напрями використання коштів державного цільового фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Також  законопроєкт пропонує розширити повноваження Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю як розпорядника коштів державного цільового фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. Зокрема, передбачається, що Фонд вживатиме заходи щодо стягнення безпідставно нарахованих (виплачених) коштів роботодавцю, тих грошей, які використані не за цільовим призначенням, а також здійснюватиме моніторинг за працевлаштуванням осіб з інвалідністю роботодавцями.

Законопроєктом передбачаються засади взаємодії осіб з інвалідністю та організацій, які їх представляють. У цьому контексті держава має створити умови для їхньої участі у реалізації державної політики з питань соціального захисту осіб з інвалідністю. Документом визначено, що особи з інвалідністю та організації, що їх представляють, мають активно залучатися до процесів ухвалення рішень щодо стратегій і програм, зокрема тих, які безпосередньо їх стосуються.

Крім цього, законопроєктом запропоновано вимоги до нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, що може слугувати підставою для обчислення внеску, який роботодавець сплачуватиме на працевлаштування осіб з інвалідністю. Планується визначити, що роботодавці, в яких середньооблікова кількість осіб штатного облікового складу за місяць, за який сплачується внесок, становить 8 і більше працівників, зобов’язані щомісяця сплачувати внесок на підтримку працевлаштування осіб з інвалідністю.

Водночас законопроєктом передбачено спрощені для роботодавців критерії, за якими визначається статус підприємств трудової інтеграції та підприємств захищеного працевлаштування.

Очікується, що ухвалення законопроєкту сприятиме досягненню більшої зайнятості осіб з інвалідністю, збільшенню кількості цільових надходжень до державного бюджету для соціального захисту людей з інвалідністю, розвантаженню судової системи України від усіх спорів, пов’язаних зі стягненням адміністративно-господарських санкцій за невиконання квоти на працевлаштування, зменшенню кількості державних видатків на судові витрати.

Джерело: Укрінформ