Про компенсацію за працевлаштування для осіб з інвалідністю

З 1 квітня 2024 року, відповідно до вимог Закону України від 9 листопада 2023 року № 3460-IX «Про Державний бюджет України на 2024 рік», мінімальна зарплата в Україні зросла до 8 тис. грн. У зв’язку з цим змінився розмір деяких виплат, які залежать від розміру мінімальної заробітної плати, в тому числі і розміри компенсаційних виплат роботодавцям за деякі категорії найманих працівників.

Компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю, учасників бойових дій, тих кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років та громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць тепер становить до 8 тис. грн (50 % фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної зарплати). Тривалість виплати такої компенсації становить 6 місяців за кожен непарний місяць роботи працівника.

Компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час дії воєнного стану з 1 квітня 2024 року становить 8 тис. грн (1 мінімальна зарплата за повністю виконану місячну (годинну) норму праці). Тривалість виплати такої компенсації – не більше 3-х місяців, а для людей з інвалідністю – не більше 6 місяців.

Джерело: Управління Держпраці