Держава фінансуватиме громадські об’єднання, що надаватимуть соціальні послуги особам з інвалідністю

Уряд ухвалив постанову від 27 січня 2023 року № 70 «Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю» (далі — Постанова), яка  встановлює вимоги та визначає критерії участі громадських об’єднань осіб з інвалідністю у конкурсі для визначення проєктів, на реалізацію яких надається фінансова підтримка.

Постановою затверджено «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань для надання соціальних послуг особам з інвалідністю». Цей документ врегульовує механізм, що дасть змогу направляти бюджетні кошти на фінансову підтримку загальнодержавних проєктів, спрямованих на соціалізацію та інтеграцію осіб з інвалідністю.

На сайті Міністерства соціальної політики України функціонує Електронний кабінет особи з інвалідністю, який є зручним сервісом для отримання технічних та інших засобів реабілітації (далі — ТЗР). Через такий електроний кабінет, зокрема, можна подати заяву про потребу в забезпеченні ТЗР і отримувати повідомлення про результат її розгляду.

Замовляйте посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей».

Джерело: ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ