На скільки зросли щомісячні страхові виплати від ФССУ?

Середній розмір щомісячної страхової виплати від Фонду соціального страхування України (далі — ФССУ) становить за підсумками серпня 5112,60 гривні — на 801,72 гривні, або 18,6 % більше, порівнюючи з тим самим періодом 2021 року.

Такі страхові виплати ФССУ щомісяця фінансує для українців, які отримали стійку втрату працездатності, інвалідність унаслідок професійної діяльності, а також для родин потерпілих у разі їхньої смерті.

Розмір виплат зріс, зокрема, унаслідок проведеного фахівцями Фонду перерахунку — попри чисельні технічні складнощі в умовах воєнного стану, у березні цього року працівники ФССУ здійснили перерахунок розміру щомісячних страхових виплат для всіх потерпілих. Так, попри активні бойові дії, перерахунок було вчасно проведено для потерпілих Донеччини, Київщини, Луганщини, Харківщини, Херсонщини й усіх інших регіонів.

Додамо, що у вересні ФССУ вже направив кошти для здійснення щомісячних виплат у повному обсязі для потерпілих зі всієї України. Водночас, на жаль, у період війни строки безпосереднього перерахування можуть подовжуватися. Загалом на проведення щомісячних виплат у цьому місяці Фонд направив понад 929 мільйонів гривень.

Вигідна ціна! Замовляйте унікальне тематичне видання «Праця осіб з інвалідністю. Спецвипуск № 3′ 2022» від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» зі знижкою.

Джерело: Фонд соціального страхування України