Кабмін та МОЗ дозволять 1–4 класам та дитсадкам працювати в будь-якій зоні

Кабінет Міністрів України дозволив початковій школі та дитсадкам працювати у звичному режимі, попри кількість вакцинованого від коронавірусу персоналу. Дозвіл стосується всіх зон адаптивного карантину.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на відповідну постанову Кабміну.

Уряд вніс зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» про запровадження карантину в Україні. В оновленому тексті вказано, що заборона на відвідування у «жовтій» та «червоній» зонах карантину не поширюється на 1–4 класи та дитсадки.

До цього садочкам та початковій школі дозволялося працювати у «жовтій» зоні лише за умови, що щонайменше 80 % персоналу отримали хоча б одне щеплення від коронавірусу. Для «червоної» цей рівень становив 100 %. Тепер ця умова не поширюється на 1–4 класи та дошкільні заклади.

Нагадаємо, завтра Україна перейде у «жовту» зону карантину, а це значить, що інші заклади освіти, де менше 80 % вакцинованих, перейдуть на дистанційне навчання.

Джерело: за матеріалами «РБК-УКРАЇНА»