Грошова допомога від міжнародних організацій: перший етап приймання заявок на її виплату завершено

Наразі громадяни України подали понад 10 мільйонів заявок, у зв’язку із чим тимчасово припиняється збір заявок на платформі «єДопомога» задля їхнього детального опрацювання та передачі за запитом до міжнародних організацій для подальшої виплати.

На жаль, ресурси міжнародних організацій обмежені, саме тому Міністерство соціальної політики України (далі — Мінсоцполітики) докладає максимальних зусиль задля збільшення кількості міжнародних організацій, що можуть надати грошову допомогу українцям, які постраждали від війни.

Після підтвердження готовності фінансової підтримки з боку міжнародних організацій, приймання заявок буде відновлене.

Для заявників, що допустили помилку в раніше поданих заявках, залишається можливість переподати заяву через платформу «єДопомога». Для цього потрібно натиснути «Перевірити статус заявки», заповнити персональні дані й перевірити статус — за потреби натиснути «Відізвати та подати нову заявку».

Додамо, що рішення щодо надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації. Пріоритетними є найнезахищеніші верстви населення, що мають такі соціальні статуси: особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я, отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям, зокрема із числа внутрішньо переміщених осіб.

Зі свого боку Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри й бази даних, що дозволяє здобувати перевірену інформацію про особу.

Комплект «КАДРОВИК.UA. Спецвипуски» (2022 рік, електронна версія). Замовляйте зі знижкою.

Джерело: Міністерство соціальної політики України